עיקול בית בגלל חוב


עיקול בית בגלל חוב – מה זה אומר ומה ניתן לעשות? 

עיקול בית בגלל חוב הוא למעשה הליך משפטי שמערכת ההוצאה לפועל רשאית לנקוט במקרה שחייב לא משלם את חובו. במקרה של אי-תשלום חוב, ניתן להטיל צו עיקול על מקרקעין שרשומים תחת שמו של החייב או על זכויות במקרקעין הרשומות על שמו של החייב. מיום קבלת צו עיקול מקרקעין הרשומים על שם החייב בהוצאה לפועל, עומדת בפני החייב תקופה של 30 יום לצורך תשלום חובו. אם תשלום החוב לא יתבצע עד תום תקופת זמן זו, רשאית מערכת ההוצאה לפועל להורות על מכירת המקרקעין, בהתאם לבקשת הזוכה. לאחר קבלת צו עיקול בית בגלל חוב הנכס למעשה “מוקפא” ולא ניתנת האפשרות למכור אותו או להעבירו לאדם אחר, עד להחלטת בית המשפט.  

מה קורה לאחר קבלת צו עיקול בית בגלל חוב? 

אם קיבלתם צו לקיחת בית בגלל חוב, זה לא רק אומר שניתן לקחת את הבית שלכם לצורך גביית חובות, אלא צו זה מאפשר גם עיקול זכויות במקרקעין הניתנות לרישום על שם החייב וגם עיקול זכויות במקרקעין הנובעות מהערת אזהרה על המקרקעין. במקרה שהמקרקעין אינם רשומים על שמו של החייב, רשאי הזוכה לפנות לבית המשפט לצורך הצהרה כי החייב הוא אכן הבעלים – ולאחר מכן לשכת ההוצאה לפועל תוכל לנקוט הליכי עיקול.  

מה עושים במקרה של צו עיקול בית בגלל חוב? 

קיבלתם צו לעיקול על נכס מקרקעין? הדבר החשוב ביותר שעליכם לעשות הוא קודם כל לפנות לעורך דין מנוסה בתחום ולהיוועץ עמו. ישנן פעולות שונות שאתם יכולים לנקוט בהן כתגובה לצו זה שייתכן כי יוכלו למנוע מצב של לקיחת בית בגלל חוב. בהתאם לנסיבות הרלוונטיות ובמקרה שאין עוד פסק דין, תוכלו להעלות טענות כנגד החוב, או טענות על פירעון. כמו כן, תוכלו גם להגיש בקשת הקפאת העיקול או ביטולו. לצורך כל הפעולות הללו מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין המנוסה בתחום ההוצאה לפועל. עו”ד ונוטריון אייל כהן מלווה לקוחות רבים בהליכי הוצאה לפועל והוא בעל ותק רב ועבר הכשרה מתאימה בתחום. אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר לצורך ייעוץ משפטי בתהליך צו עיקול מקרקעין. 

דף הבית